Nyheter

 

Kom till Stallbacken på Kalmar imorgon!

Imorgon fredag kommer vi visa upp Simb Chaplin på Stallbacken på Kalmartravet. Han kommer defilera i lopp 9 och ägaren till vinnande häst kommer förutom prispengarna erhålla en fri betäcknmingsrätt i Simb Chaplin för 2017!

Visning av Simb Chaplin på Kalmar den 24 mars

En kul V75:a har precis gått av stapeln, årets första där inget barfotaförbud rådde. Nästa tävlingsdag på Kalmartravet är den 24/3 och då visar vi upp vår fina Simb Chaplin. Kom gärna och besök oss på stallbacken så berättar vi mer om Simb Chaplin och varför han är så intressant som avelshingst!

Simb Chaplin

Stolt Simb Chaplin på Mantorptravet

I måndags var Simb Chaplin den stoltaste hästen på Mantorps stallbacke! Vi hade en hel del besökare utanför och inne i boxen. Vi vill passa på att tack Mantorptravet för ett mycket bra arrangemang!

Simb Chaplins Stolopp vanns av Jörgen Westholms tränade Ninepoints Gaagaa så förutom prispengen vann ägarna, Jörgen Westholm och Bengt Johansson, även en fri betäckningsrätt i Simb Chaplin.

 

 

20:e februari visas Simb Chaplin upp på Mantorptravet

Den 20:e februari kommer vi att vara på plats med Simb Chaplin på Mantorptravet i samband med v64-tävlingar. Han kommer visas på Stallbacken samt leda defileringen till sitt lopp. Vi kommer också dela ut ett specialpris till segraren i hans lopp! Så till alla er som håller på med uppfödning, kom gärna förbi på en kopp kaffe för att titta på honom och så finns vi där för att svara på frågor.

Det kommer komma mer information kring detta event när vi vet mer exakt hur agendan ser ut.

8 st bokade ston hittills inför 2017

Ett spännande år väntar för Simb Chaplin dels kommer det födas ett dussin hästar under året dels hoppas vi på att fler uppfödare runt om i landet har upptäckt att han finns tillgänglig för avelsarbete. Vi kommer att behålla det låga priset om 2+10 TSEK ett år till men förhoppningen är att kunna höja priset allteftersom avkommorna visar sin förträfflighet på banan. Priset är ju synnerligen lågt satt men tanke på att han har det högsta betyget man kan få som avelshingst enligt den gamla bedömningen.

Bokade ston hittills för 2017 är:

Julitta

Lady Wall Street

Mellby Rapp

Vinci Boko

Dream On Lindy

Miriam Siegel

Blue Drop Sund

Olympia Qui

Tack alla som bokade Simb Chaplin 2016

Vi vill tacka alla som betäckte sina ston med Simb Chaplin under 2016. 15 stycken ston betäcktes under säsongen varav 12 st är konstaterade dräktiga. Vi hoppas att alla är nöjda med erfarenheten från den dag ni lämnade er sto tills hon blev dräktig och önskar alla välkomna tillbaka nästa år. De avkommor vi har fått under 2016 med Simb Chaplin som fader ser väldigt fina ut exteriört och har som sin far ett mycket bra lynne. Det ska bli väldigt spännande att följa dem framöver på tävlingsbanorna!

På bilden ses ett stoföl, e Simb Chaplin u. Vinci Boko, född 2015.

img_0086-06-11-16-07-09-2

10:e raka för 10 år sedan i Ulf Thoresens Minneslöpning

2006 befann sig en viss Simb Chaplin från spår nio bakom startbilen på Jarlsbergs travoval för att i sin tionde start i livet ta sig an Europaeliten i Ulf Thoresens Minneslöpning. Han segrade till 1,3 gånger pengarna genom att mosa motståndet från dödens. Hans tionde raka seger var ett faktum och fler skulle det bli…

Simb Chaplin-Kontio Jorma 2

Uppvärmning inför Ulf Thoresens Minnelöpning

 

Toppstammade Mpshe Player bokad för Simb Chaplin

Mpshe Player såldes för USD 87 000 på Lexington Selected Yearling Sale 2007, priset är ju mycket högt för ett sto. Anledningen kan skrivas ett möderne av världsklass kombinerat med en av världen bästa avelshingstar om inte den bästa, Self Possessed. Mödernet innehåller det fenomenala stoet Rhapsody in Blue, som har lämnat 28 miljonärer om man räknar i tre led! Varav flertalet är avelshingstar. Mpshe Player är syster till Sing Me To Sleep (35  4-5-3, 235 683 USD). Avkomman kommer dessutom bli linjeavlad på Valley Victory 3*4 vilket är väldigt bra i sig.

Ny bokning för Simben – Incredible Tooma

Det unga stoet, född 2012, Incredible Tooma bokades till Simb Chaplin och kommer betäckas inom kort. Incredible Toomas har på fadersidan S.J.’s Photo i tredjeledet vilket är en av de bästa att ha just på denna position. Mödernet är starkt och har lämnat ett antal miljonärer, i tredje ledet finns Twigs Gazelle och därefter finns hästar som Bambino Banker (2 569 533 SEK), Access Tooma (2 067 263 SEK), Ideal Somolli V. (1 169 500 SEK) samt Maverick Man (847 200 SEK). Incredible Tooma är oprövad i aveln men det ska bli intressant att följa avkomman som blir linjeavlad på Ideal du Gazeau (3*4).

 

Julitta går åter till Simb Chaplin

Tyvärr så födde kastade Julitta sitt föl i år men ägaren ger inte upp utan vill ha ett linjeavlat Valley Victory föl och betäcker således i år igen.  Avkomman kommer bli intressant, med linjeavel på som sagt Valley Victory och även Nevele Pride. Dessutom kommer fölet ha drygt 23 % Franskt blod då Julitta härstammar från Juliano Star.